Omgivelserne – Tag en dyb indånding

Ejendommen Johanneberg ligger i et smukt kuperet område ved vand, strand og skov ved Bakkebølle Strand, otte kilometer fra Vordingborg. Vordingborg er kommunen med Danmarks længste kystlinje på i alt 385 kilometer. Den lange kystlinje kombineret med en storslået natur gør Vordingborg til et attraktivt område for de mange mennesker, som sætter pris på at have både oplevelser og natur lige uden for døren.

Vordingborg kaldes også for “Kongernes by”. Hele tre konger har regeret herfra, og byens historie går langt tilbage i tiden og er tæt forbundet med Danmarkshistorien. Helt tilbage i midten af 1100-tallet opførte Valdemar den Store Vordingborg Slot. Senere holdt Valdemar Sejr (ham med Jydske Lov) sine danehoffer på slottet, mens det var Valdemar Atterdag, der i 1346 opførte slottets tårn, Gåsetårnet. I dag er kun Gåsetårnet tilbage, men hele den store borgruin med voldanlæg og museum er netop blevet restaureret for mange millioner kroner, og det anlæg, der i dag hedder Danmarks Borgcenter, fremstår som en attraktion i særklasse. Men byen har mere at byde på end borgcenteret. Her er forretninger og indkøbscenter med alle tænkelige faciliteter som teater, musiksteder, biograf og bibliotek samt diverse idrætsanlæg, blandt andet tennisbaner, samt en lystbådehavn, der sommeren igennem byder på stemningsfyldt lystsejlermiljø.

For golfentusiaster er der ikke langt til gode golfoplevelser på nogle af Sjællands bedste golfbaner som Præstekilde på Møn, Virket på Nordfalster og Sydsjællands Golfklub Mogenstrup for at nævne nogle af de nærmeste.

For naturelskere og vandrefolket er en tur på Bakkebøllestien mellem Vordingborg og Bakkebølle en dejlig og afvekslende oplevelse gennem det sydsjællandske landskab: havudsigt, åbne marker, dejlige løvskove og en sand rigdom af Danmarks vilde flora. Vordingborg indgår i cykelruten Østersøruten.

Er man interesseret i natur og kultur, er der flere oplagte besøgsmål i nærheden af Johanneberg, som for eksempel Møns Klint med Geocentret. Møns Klint er en af Danmarks mest storslåede naturoplevelser og tilmed det mest berømte og besøgte sted på øen Møn. Når du bevæger dig rundt på Klinten, bevæger du dig samtidig på toppen af 70 millioner års historie: Møns Klint blev dannet under den sidste istid, hvor store istunger blotlagde det kridtlag, der gør Møns Klint til helt enestående  natur.

Europas største safaripark, Knuthenborg, ligger på Lolland. I dag er Knuthenborg Safaripark en af de mest besøgte turistattraktioner i Danmark med op mod 250.000 gæster om året.

Nykøbing Falster Middelaldercenter slog dørene op i 1989 i forbindelse med Nykøbing Falsters 700-års jubilæum. Det lokale museum havde opført en rekonstruktion af en middelalderlig kastemaskine, en såkaldt blide. I løbet af 1990 var der skabt så megen interesse om bliden og den form for praktisk museumsformidling, at projektet i de følgende år blev udbygget.

For både børn og voksne, som søger udfordringer for ben og hjerne, er Kalvehave Labyrintpark (cirka 11 kilometer lang) et besøg værd. Parken er fyldt med labyrinter, store spil og hjernevridere, som udfordrer både stedsansen og den logiske sans samt helt sikkert også den humoristiske sans. Udfordringerne kan indgå på professionel vis i firmaregi og teambuildings.

Fra Johanneberg er der via let tilgængelig motorvej 100 kilometer til København, 80 kilometer til Storebæltsbroen, 140 til Odense, 35 til Næstved, og i løbet af ganske få timer kan man være i Hamborg (225 kilometer).

Vordingborg Kommune www.vordingborg.dk Natur og grønne områder, cykel- og rideruter.

Østersøruten www.sydkystdanmark.dk

Møns Klint www.moensklint.dk

Knuthenborg Safaripark www.knuthenborg.dk

Middelaldercentret www.middelaldercentret.dk

Kalvehave Labyrintpark www.labyrintpark.dk

Klatrepark https://www.campadventure.dk

 

Comments are closed.