I 1901 købte Eiler Hagerup og hustru Edith et husmandssted med jordtilliggende helt ude på skrænten ved Bakkebølle strand. Det lille hus hed Strandhytten og familien var de første københavnere til at erhverve sommerbolig på egnen. Nærmeste nabo var Ellehammers hus hvor søstrene til den berømte opfinder og flykonstruktør boede. Dette hus er stadig den dag i dag i familiens eje.
Hagerup fandt hurtigt ud af, at det lille hus var for småt og havde en ambition om at opføre en ”strandvejsvilla” ved Bakkebølle strand. I 1905 blev bygningen, beregnet til heste og dyrehold færdigt. Denne kunne således bruges som værksted og arbejdsdepot til resten af projektet. I årene herefter byggedes sidebygningen i kampesten til vogne, samt anneksbygningen til gæster og tjenestefolk. I 1910 stod den pompøse hovedbygning færdig, som Hagerup i al beskedenhed og ironi kaldte Strandhytten. Navnet stod støbt i facaden over hoveddøren.
I den imponerende og velbevarede hall ses Elizabeth og Eiler Hagerups navnetræk, samt deres børns navne smukt skåret i træværket. Ligeledes er de håndskårne egern, som var forlaget Hagerups bomærke fuldstændig intakte som en del af udsmykningen ved bænkene foran den siamessiske trappe. Eiler Hagerup dør i 1928 og stedet sælges til cand jur. Frantz Willemoes, som driver hønseri på stedet, der nu blev omdøbt til Hjalet, hvilket betyder Hønsepind ifølge et af. H.C. Andersen`s eventyr.
Willemoes havde imidlertid ikke den store succes hermed og allerede i 1930 blev stedet solgt til restauratørparret Helga og Martin Hansen. Ejendommen bliver nu tilgængelig for almenheden i det der tillades restauratøren beværter bevilling og i foråret 1931 er restauranten og pensionatet klar til åbning. Der bliver også etableret en lang anløbsbro til motorfærgen Bogø, som sejlede mellem Vordingborg og Bogø samt til andre besøgende fra vandsiden. Efter sigende skal der havde været afholdt mange store arrangementer i disse år. I 1936 køber missionær og præst Knud Lange med sin familie ejendommen til privat brug og navnet bliver ændret til Klanshave, da han synes at det passede bedre til det store hus. I 1944 sælger familien Lange ejendommen til Edith og Lauritz Møller Andersen, som påbegynder driften af pensionatet i sommertiden. Sideløbende bliver der drevet landbrug på de godt 10 tdr. land jordtilliggende. Dette indebar også hold af heste, grise, køer og høns de kalder i øvrigt igen stedet for Hjalet. I 1959 er alderen fremskreden for Edith og Lauritz og de sælger ejendommen til vekselerer og skibsreder Bent Waagensen mens, de dog beholder og flytter ind i det tilhørende Hyldehus ved indkørslen til ejendommen.
Waagensen benyttede stedet som sommerbolig for familien og overtagelsen medførte en del renovering ikke mindst af de ydre omgivelser. Et større projekt var anlæggelsen af en rigtig havn med mole og bolværk lige neden for hovedbygningen. Waagensen foretog en del opkøb af flere ejendomme og plantage i Bakkebølle hvoraf han udstykkede en del til sommerhus bebyggelse.